İzleyiciler

Powered By Blogger

1 Kasım 2015 Pazar

STRAZBURG-FRANSA

STRAZBURG,Alsas bölgesinin başkenti,Fransa'nın Almanya'ya sınır şehri...Noel'in de başkenti.1988 yılından beri UNESCO Dünya misrası listesinde ve 1992 yılından beri Avrupa Parlementosununda ev sahipliğini yapan şirin bir kent.
Strazburg
Strazburg şehrinin gezilecek bir çok yerine tramvay ile ulaşmak mümkün,çeşitli bilet seçenekleri var.
Kleber meydanından(Place Kleber) Notre Dame katedraline(142 m.ile Dünyanın en yüksek kiliselerinden biri) yürüyerek ulaşılabilir,aynı zamanda meydandaki Kammerzell evini görmek mümkün,bu ev Strazburg'un en eski binalarından(1427),Gutenberg meydanında Johannes Gutenberg'in (Matbaacılığın Babası) heykeline de kolayca ulaşılabilir.Dar sokaklardan geçerek Batorama isimli botların kalktığı iskeleden bu gezi botları ile kanal turu yapılabilir.

Strazburg
Kanalın etrafından çok güzel evler var,botla tur yaparken güzel restuarantlar keşfedebilirsiniz,ayrıca kıyıda bağlı botlarda kahve,şarap keyfi yapılabilir.Buarada en güzel yiyecek"Tarte flambe"bizim lahmacun hamuru gibi üzerine çeşitli malzemelerin konulduğu ve odun ateşinde pişirilen bir tür ince pizza."Alsace lahmacunu"

Eglise Saint Paul de Strasbourg
Cathedral Notre dame de Strasbourg
Notre Dame Katedrali (Cathedrale Notre Dame de Strasbourg),cep telefonu ile ancak bu kadar çekebildim,internettte daha detaylı ve güzel fotoğraflarını görebilirsiniz.

Kammerzell
Kammerzell evi Katedral meydanında,Fransa'nın en eski binalarından biri.Şuan hala kullanımda ve Otel olarak hizmet veren bir bina.

Rue du Maroquin
Katedral meydanından bu dar sokakları takip ederek kanal turlarının yapıldığı Batorama isimli gezi teknelerine ulaşabilirsiniz.Ayrıca Rohan Sarayıda (Palais Rohan) bu civarda kolayca ulaşabilirsiniz.

Rue du Maroquin
Bir çok sokakta bu tür güzel evleri görebilirsiniz,inanılmaz bakımlı ve çok güzel dış dekerasyona sahipler.

Place de la Cathedrale
Katedral meydanı,etrafında kafeler ve yemek yiyebileceğiniz mekanlar var,dinlenmek için güzel bir seçenek.

İll nehri-Strasbourg
Şehrin ana merkezi bir ada şeklinde ve bir çok köprü ile bağlanmış durumda,aynı zamanda tramvay hatlarıda bu köprülerin bazılarından geçiyor.Kısacası İll nehri bu tarihi eski şehir merkezini bir ada haline getirmiş.

Strasbourg
Gare de Strasbourg
Strazburg tren garı,tarihi gar binasının ön kısmını modern bir yapı ile birleştirmişler ilginç bir görüntüsü var,Avrupa'daki bir çok tren garının aksine bir resim.!

Petite France
Ve Petite France bölgesi,İll nehrinin etrafında çoğu cafe veya restaurant olarak kullanılan muhteşem evler,Alsace bölgesine özgü evler bunlar,ufak bir bölge ama en çok resim alınan yer diyebilirim.Tren garına yakın bir yer,eğer trenle geliyorsanız ilk olarak gezilecek bölge olarak seçebilirsiniz.

Petite France
Petite France bölgesinde tura devam.

Petite France
Gezi tekeneleri bu kanaldan geçerken üzerinde bulunduğum köprü yana doğru açılıyor ve teknenin geçmesi sağlanıyor.

Petite France
Petite France,herhalde Starzburg'a gidip bu bölgeyi gezmeyen yoktur,yeni gideceklere de şiddetle tavsiye edilir.
Petite France
Petite France,bu evlerin yapım tarihleri 1570 filan,bir kaçı tabakhane olarak kullanılıyormuş,sonraki yıllarda restasyona uğramışlar.



Pont Couvert bölgesi
 Petite France'dan bir kaç gece resmi,çok daha güzellerini çekmeyi ihmalim yüzünden kaçırdım.....

B-Tramvayı
Homme de Fer durağından B tramvayına binip Republique durağında inerseniz,Republique meydanını ve Palace de la Republique görmüş olursunuz.Bu duraktan bineceğiniz E tramvayı sizi Avrupa Parlemento binasına götürecektir.

Avrupa parlementosu
Avrupa Parlementosu,eski şehir merkezinin biraz dışında,tramvay ile sadece 10-15 dakikalık bir yolculuk.

European Parliament
European Parliament
Bizim Strazburg'ta bulunduğumuz gün tesadüfen Basketbol Euroleague maçı vardı,Strassbourg-Fenerbahçe arasında,her ne kadar sonuç Fransız'ların lehinede bitse,unutulmaz bir anı olarak gezi anılarımızın arasına girdi.

SIG-Fenebahçe Basket Maçı

Strazburg görülmesi gereken yerlerden bir tanesi,ulaşım olarak Basel-Freiburg havaalanı veya THY'nin yeni seferlerinin başladığı Karlsruhe-Baden Baden havaalanı kullanılabilir.Her iki havaalanındanda trenle ulaşım kolay ve sorunsuz.İyi gezmeler...Yeni diyarlara...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder