İzleyiciler

Powered By Blogger

5 Kasım 2015 Perşembe

FREİBURG in Breisgau-ALMANYA

FREİBURG,Almanya'nın Güney Batı'sında bulunan Baden-Württemberg Eyaletinde,Kara Ormanlar (Schwarzwald) bölgesinde sakin ve huzurlu bir şehir.

Schlossbergbahn-Freiburg manzarası
Şehrin genel görüntüsü hakkında fikir sahibi olmanız için,en uygun yol,eski şehir merkezinden yürüyerek,yemyeşil şehir parkının (Stadtgarten) içinden geçip Schlossbergbahn ile 3 dakikada çıkacağınız istasyondan şehrin güzelliklerini seyredebilirsiniz...

Stadtgarten-Freiburg
Varacağınız istasyondan gezinti yollarını takip ederek daha yukarılara veya aşağıya Schlossbergbahn'ı kullanmadan varabilirsiniz.

Freiburger Münster
Eski şehir merkezinde bulunan Freiburger Münster yapımı 1200 yılında başlayıp,resmi olarak 1513 yılında tamamlanmış 116 metre yüksekliğinde harika bir yapıt.


Münster Markt
Münster meydanında sabahın erken saatlerinden itibaren kurulan ve yöre halkının yetiştirdiği sebze ve meyvelerin satıldığı,yöresel yiyeceklerin ve içeceklerin satışa sunulduğu Münster Pazarı (Münster Markt) çok eski geçmişe sahip.

Münster Markt-Freiburg
Sadece alışverişe gelenlerin değil,pazarın renkliliğinden dolayı,bir çok fotoğrafçının ve turistlerinde ilgisini çeken bir yer.
Münster Markt-Freiburg
Bu pazardaki birçok çiftçi ve üretici Aile'nin geçmişleri 130 yıla kadar dayanıyor,yani Baba'dan Oğul'a geçen bir gelenek var Müsnter Markt'ta...

Münster Markt-Freiburg
Münster meydanından ayrılarak eski ve yeni Belediye binalarının bulunduğu Belediye meydanına (Rathausplatz) gelerek 15.yüzyıldan kalan eski Belediye binasını görebilirsiniz.

Neues Rathaus-Freiburg
Eski Üniversite binası olan altta gördüğünüz şimdiki yeni Belediye (Neues Rathaus),1901 yılında bu şekline dönüştürülerek bugüne kadar hizmet vermeye devam etmektedir. 

Altes Rathaus-Freiburg
İç bahçesinde yaz aylarında tiyatro gösterileride sunulan bu yeni Belediye binası eski Belediye binasına altta gördügünüz bu köprü ile bağlı.

Freiburger Rathaus
En eski Belediye binasıda bu binaların arkasında bulunmaktadır (Gerichtslaube),ama ben sonradan öğrendiğim için maalesef resim koyamıyorum.

St.Martins Kirche-Freiburg
Belediye meydanında(Rathausplatz) bulunan bir başka yapıt ise,St.Martinskirche,etrafındaki sokaklardan geçerek,tramvay hatlarının çoğunun geçtiği Kaiser Joseph Caddesine çıkarak alışveriş merkezlerini,çok sayıda ki mağazaları gezebilirsiniz.

Martinstor-Freiburg
Eski şehir merkezi tarafından Martinstor görüntüsü,seneler geçtikçe ve trafik arttıkça bazı değişikliklere uğramış olan Martinstor'un yan binasının giriş katı açılarak yol olarak kullanılmaya başlanmış,Martinstor'da bulunan McDonald's şubesine,firmanın renkleri olan sarı-kırmızı'yı kullanmaları,tarihi dokuyu bozmamak adına,Kent Meclisi tarafından izin verilmemiş...!  
Freiburg
Martin kapısına (Martinstor) karşılık eski şehir merkezinin sınırı olarak bilinen Schwabentor sadece bir tramvay hattına geçit vermektedir.

Freiburg Stadt Theather
Kaiser Joseph caddesi üzerinde bulunan Bertoldsbrunnen tramvay durağından merkez tren istasyonu yönüne ilerlerseniz,Bertolds caddesi üzerinde Freiburg Şehir Tiyatrosunu görürsünüz.

Herz Jesu Kirche-Freiburg
Bertold caddesini takip ederek Freiburg tren istasyonuna vardığınızda sağ tarafta sadece bisiklet ve yayalara açık olan bu köprünün karşısındaki kilise Herz Jesu kilisesi (Herz Jesu Kirche),bu kiliseden sonra şehrin daha yeni yerleşim yerleri başlıyor.

Oberkirchs Weinstube
Tekrar eski şehir merkezine tren istasyonunun karşısındaki Eisenbahn caddesinden dönebilirsiniz,ve Münster meydanına vardığınızda mutlaka bu şarapevine uğramınızı tavsiye ederim...Oberkirchs Weinstube,açılış tarihi 1738 ve hala hizmet vermekte...

Historische Kaufhaus-Freiburg
Münster meydanından bir güzel yapı daha,Historisches Kaufhaus,1947-1951 yılları arasında Baden Eyaletinin Parlamento binası olarak kullanılmış.

Münster Platz-Freiburg
Münster meydanından bir başka yapı,ayrıca şehrin içinden geçen su kanallarıda ilgi çekici,o kanallarla ilgilide çeşitli hikayeler var,üzerinden geçerseniz yolunuz
bir kez daha Freiburg'a düşüyormuş.Haydi inşallah....

Freiburger Münster
Ve bir kez daha görüşmek üzere Freiburg'a veda ederken,Oberkirchs Weinstube-Münsterplatz,İyi Gezmeler...Yeni Diyarlara.... 













 



1 yorum:

  1. Bu yayınların gerçek amacınıda günün birinde sizlerle paylaşacağım...))) Paylaşmak,ne güzel değil mi?

    YanıtlaSil