İzleyiciler

Powered By Blogger

3 Kasım 2015 Salı

BASEL-İSVİÇRE

BASEL,İsviçre'nin kuzeyinde Almanya ve Fransa'ya sınırı olan bir şehir,Zürich ve Cenevre'den sonra İsviçre'nin 3.büyük kenti.Ren nehri şehri büyük Basel ve küçük Basel diye iki ayırmaktadır.Kimya endüstrisi açısından da önemli bir merkez olup,büyük ilaç firmalarınında merkezleri Basel'dadır.

Ren Nehri-Basel
Basel'ı coğrafi konum olarak ben kendi şehrim olan Edirne'ye çok benzettim.Üç Ülkenin sınırlarının birleştiği yerde.Hatta kardeş şehrimiz Lörrach-Almanya'ya da sınır.

Ren Nehri-Basel
Mittlere Brücke üzerinden küçük Basel'den büyük Basel'e geçerken Ren nehri kenarındaki yürüyüş yolları dikkat çekici idi.

Rheinsprunggasse-Basel
Köprüyü geçtikten sonra sol taraftan Rheinsprung sokağını takip ederseniz hem yukarıdaki manzarayı görürsünüz,hemde Munster Basel Katedraline ulaşırsınız.

Munster Basel Katedrali
Munster Basel Katedrali kırmızı rengiyle şehrin önemli yapıtlarından bir tanesi,1020 yılında inşa edilmiş,sonra bir depremde zarar gördükten sonra tekrar inşa edilmiş.

Barfüsserplatz-Basel
Munster Basel Katedralinden sonra hafif yokuş aşağı inen sokakları takip ederseniz Basel Barfüsserplatz'a ulaşabilirsiniz.Oldukça kalabalık ve haraketli bir meydan.

Marktplatz-Basel
Şimdi Marktplatz'dayız şehrin önemli yapıtlarından olan Belediye binası kırmızı rengi ile heybetli bir bina,meydan herkesin buluşma noktası gibi,cafeler cıvıl cıvıl...

Markplatz-Basel
Bir meydan diğerine geçiş sağlıyor,yıl boyunca çeşitli etkinliklerin yapıldığı meydanlar bunlar,tabii etrafında alışık olmadığımız çoklukta müze var.

Ren Nehri-Basel
Biz Colmar-Fransa'dan trenle Basel SBB istasyonuna geldik,bu küçük şehir turundan sonrada akşam Basel Bad istasyonundan Freiburg-Almanya'ya hareket ettik.Şehir içi ulaşım Tramvay ile süper,günlük kart almanız yeterli,ayrıca para birimi olark hem Euro hemde İsviçre Frangı geçiyor,yani sorun yok.Basel Havaalanı Fransa topraklarında,eğer uçak ile gelirseniz çıkış kapılarına dikkat.Havaalanından şehir merkezine ulaşım otobüs ile çok kolay...İyi Gezmeler...Yeni Diyarlara....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder