İzleyiciler

Powered By Blogger

30 Haziran 2015 Salı

SÜDSTEİERMARK WEİNSTRASSE-GRAZ-AVUSTURYA

Weinstrasse-Südsteiermark
Burası Avusturya Südsteiermark bölgesi,Weinstrasse(şarapyolu),belki ilginizi çeker diye bu resimleri sizlerle paylaşmak istedim.Bu bölge Slovenya sınırında bulunuyor,Avusturya'nın her yanı gibi burasıda görülesi yerlerden biri,Şarap üreticiliğini ve sunumu tamamen Turizm ile bağlantılı bir şekilde yürütülüyor.Doğada muhteşem görüntüsü ile desteğini veriyor zaten. 

Weinstrasse-Südsteiermark
Bu bölgeye ulaşım için herşey planlanmış,sadece iletişim gerekiyor.THY bu bölgenin başkenti olan GRAZ'a direk uçuşlar başlattı.Weinmobil isimli bu bölgeye özel taksi işletmesi gelen konuklara her türlü hizmeti sağlıyor.Bu hizmette tamamen Otel ve Şarapevi sahipleri ile koordinasyon içinde sunuluyor.Eğer Graz Merkez Tren istasyonundan Ehrenhausen'a kadar tren ile giderseniz,oradanda Weinmobil ile bölgeyi keşfedebilirsiniz.

Üzüm Bağları-Südsteiermark
Hemen hemen her işletmenin konaklama imkanıda var,çok temiz ve huzurlu hizmet sunuyorlar,tamamen yöresel ürünler ile yapılan atıştırmalıkları ve yemekleri tadmanızı tavsiye ederim.Zaten bu bölgeyle ilgili internet sayfalarını incelediğinizde tüm bilgilere kolayca ulaşacaksınız.Çok fazla söze gerek yok...

Südsteiermark-Avusturya
Bu ülkede herşey bu resimdeki gibi düzenli ve koruyucu özellikte,bakınız resim herşeyi anlatıyor sanırım....Üstteki resimde görülen bulutlarla kaplı dağların arka tarafı Slovenya,kış aylarında kayak turizmi için ideal pistlere sahip bir Ülke.Ama gösterişi sevenler genelde kayak tatili için Kitzbühel,Arlberg gibi pahalı yerleri seçtikleri için bu bölge biraz geri planda kalıyor.

Südsteiermark-Avusturya
Çok güzel yürüyüş yollarının bulunduğu,bisiklet sporunu sevenlerin ideal parkurlar bulabileceği,sessiz sakin bu bölgede yaz ve kış aylarının ayrı güzellikleri var.Burada amacım reklam yapmak değil,sadece gezginlere seyahat sevenlere yeni bir rota göstermek.Avusturya'ya küçük bir ülke,Viyana'dan 3 saatte tren ile ulaşabileceğiniz Südsteiermark,günübirlik geziler içinde uygundur.

Südsteiermark-Avusturya
Fotoğraf çekmek hobiniz ise ve severek yapıyorsanız size bir çok malzeme var burada.Bölgeyi internette araştırırsanız"Südsteierische Weinstrasse"yazmanız yeterli olacaktır.Bölgenin resmi siteside var,her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.Ayrıca araba ile seyahati sevenlere bir bilgi,Edirne'den çıktığınızda yolunuz 1200 km.Rota Bulgaristan-Sırbistan-Hırvatistan-Slovenya-Avusturya.


Südsteierische Weinstrasse
Resimlerin herşeyi daha güzel anlattığını düşünerek bu bölge hakkındaki yorumlarımı sonlandırıyorum.İnşallah yolunuz buralara düşer sizde düşüncelerinizi benimle paylaşırsınız.

Karşı dağlar Slovenya
Üzüm bağlarının yanında misafirler için konaklama ve yeme içme imkanı sunulan mekanlar var,önceden araştırmanızı tavsiye ederim.

Degüstatör
Degüstatör sadece Şarap tadımı değil,Rakı'dan zeytinyağına,çaydan şalgama kadar her türlü ürünün tadımını yaparak,üretim esnasında onay vermediği durumlarda ürünün piyasaya sürülmesine izin vermeyecek kadar yetki alanları olan uzman kişilerdir.

Steierstuben-Graz

Schlossberg-Graz
Mur nehri-Graz
Üstteki üç resim Steiermark bölgesinin başkenti Graz'a ait,şehrin nüfusu yaklaşık 300.000 ülkenin ikinci büyük kenti.Çok iyi korunmuş Altstadt ( Eski şehir merkezi ) şehri gezmeye gelenlere tüm imkanları sunmaktadır.Şehir merkezine yukarıdan bakan Schlossberg ziyaret edilen yerlerin en başında gelmektedir.Şehrin ortasından geçen Mur nehri ayrı bir güzellik sunmaktadır.Hiç canınız sıkılmadan birkaç gün geçirebileceğiniz bu şehir Viyana'ya 2,5 saat,Maribor'a 1 saat,Münih'e 4 saat mesafededir.
İyi gezmeler dileği ile...Yeni Diyarlara